Tuinhuisjesland | Renaer&Zainea

Tuinhuisjesland

kaft tuinhuisjeslandDit boek kwam grotendeels tot stand na een vakantie die ik samen met mijn vriendin, Ana doorbracht in Roemenië, Ana’s geboorteland. Toen we na deze vakantie landden op de luchthaven van Dortmund, ontstond er bij mij een mengeling van woede, verdriet en melancholie, die de volledige terugreis naar Rotterdam aanhield.
Tijdens de autorit gaf ik tegenover Ana woorden aan mijn boosheid, mijn verdriet en mijn melancholie. 
Ik vertelde haar over de boosheid die ik voelde ten opzichte van de vader van haar kinderen, en tegenover de manier waarop wij samen invulling gaven aan ons ouderschap tegenover hun kinderen. En hoe wij in onze westerse samenleving bijna dwepen met onze vreedzame en evenwichtige manier waarop wij na een scheiding verder omgaan met het ouderschap, co-ouderschap genaamd.
Ik vertelde haar dat de problemen die ik zag binnen ons co-ouderschap voor mij ook de problemen in het algemeen bloot hadden gelegd rond ouderschap in onze westerse samenleving. 
De volgende dagen zou ik deze boosheid en dit verdriet verder uitschrijven in een aantal thema’s. Tot mijn eigen verbazing leverde het een blauwdruk op voor een nieuw samenlevingsmodel, met heel verrassende uitgangspunten. Onder andere over ouderschap, over het ondersteunen van onze kinderen in hun groei naar jongvolwassenheid (ook school genoemd in onze westerse samenleving), over een andere vorm van economie, en over politieke verantwoordelijkheid die terug daar kan komen waar ze hoort te liggen: bij ons als individu. 
Een nieuw samenlevingsmodel dat niet haaks hoeft te staan, maar hand in hand kan en moet gaan met het bestaande model, en tevens oplossingen kan bieden voor de problemen waar het huidige model tegenaan loopt (zie onze financiële crisis). 
En zoals ik al een tijdje had aangevoeld, kwamen al deze thema’s samen in een nieuwe vorm van hoe mensen zich zouden kunnen verenigen, met name in de vorm van een ecodorp.

Klik hier voor een inkijkexemplaar.

Je kan bij ons het boek aankopen, en indien je dat wil kunnen we het voor jou ook signeren.
Het boek kost 14,95 euro (+ 4,55 euro verzendkosten voor België en Nederland). Betalen kan enkel via overschrijving.
Je kan het boek bestellen door jouw adres en naam te versturen naar info@renaer-zainea.com.
Indien je het boek gesigneerd wil toegestuurd krijgen, geef dat dan ook even aan.
We zullen jou dan de betalingsinstructies terugmailen. (We merken dat onze e-mails vaak in de SPAM belanden, dus check ook jouw SPAM.)

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required