Herstel van de realiteit | Renaer&Zainea

Herstel van de realiteit

herstel van de realiteit

"Ik heb mijn tweede relatie met een light-psychopaat achter de rug. Ik durf geen relaties meer aan te gaan. Ik vertrouw mijzelf niet meer!" Anoniem

Men kan een relatie met een light-psychopaat vergelijken met het spiegel-labyrint van een attractiepark. Je wil naar binnen omdat het leuk is.

Het is spannend! Je gaat erin. Je stapt over de drempel.

‘Ik kan nu nog terug’ denk je, maar dat doe je niet.

Eenmaal binnen verandert je realiteit. Je kijkt naar jezelf in talloze weerspiegelingen. Je tast voor je uit omdat je niet langer op je zicht kan vertrouwen.

In een relatie met een light-psychopaat is het net hetzelfde. Niets is in wezen wat het lijkt. Elke stap die je maakt, kan je doen botsen tegen een harde spiegelwand of kan jou nog dieper in het labyrint brengen.

Je begint te beseffen dat dit echt niet leuk is. Met heel je wezen wil je eruit, maar je bent zo gedesoriënteerd dat je niet meer weet in welke richting het labyrint loopt.

Alles hangt nu af van jou. Wandel je rustig? Ga je enkel op je tastzin vooruit? Of ga je paniekeren, je laten misleiden door wat je ziet en stoot je tegen spiegelwanden?

Zo is het ook met de light-psychopaten. Ze deconstrueren jouw realiteit in die mate dat je niet langer op al je zintuigen kan vertrouwen. Meestal heb je het niet eens door dat je vast zit. Het labyrint van de light-psychopaat is geraffineerd en subtiel.

Eenmaal bewust van je situatie wil je met heel je wezen eruit. Net zoals in het spiegel-labyrint moet je sommige zintuigen kunnen uitschakelen. Niet alles van wat je ziet en meemaakt is ook echt.

Als je de exit hebt gevonden, mag het herstel beginnen. Tijdens jouw relatie met de light-psychopaat is er veel stress in je lijf gekomen. Veel prooien van light-psychopaten lijden aan PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Herstellen na een relatie met een light-psychopaat is in de eerste plaats herstellen van je realiteit.

Allereerst moet je zorg dragen voor je lichaam. Gebruik geen drugs of alcohol. Eet gezond. Beweeg veel. Ontwikkel een gezond waak- en slaapritme: het liefst voor 22:30 uur naar bed gaan. Neem ontspanning en massages. Verwen je!

Zoek emotionele en psychische hulp. Praat met lotgenoten. Zoek je oude vrienden op. Zorg dat je niet geïsoleerd raakt.

Beoefen je favoriete hobby’s of zoek een manier om vorm te geven aan je gevoelens.

Word light-psychopaat ‘proof’. Neem een training om light-psychopaten te leren herkennen en te hanteren. Wapen je tegen hun manipulatietechnieken.

Heb je altijd een droom gehad en bleef je die telkens voor je uitschuiven? Doe dat nu! Volg die cursus! Neem die vakantie! Ga voor die job! Ga voor je droom, wat die droom ook mag wezen! Laat de passie toe in je leven!

Herstellen na een relatie met een light-psychopaat vraagt veel tijd en energie. Heb daarom veel geduld met jezelf!

Verwacht ook niet dat je terug de oude zal worden. Dit is niet meer mogelijk!
Je bent inmiddels zo gegroeid!

Wij hebben een on-line test samengesteld op basis van 21 kenmerken van de light-psychopaat. Doe de test hier!

Reacties

Reactie

Het heeft een blijvend letsel litteken veroorzaakt. Je bent helemaal van je zelf afgehaald. je denkt nog anderen hebben het allemaal goed voor elkaar en ik niet. Toen dat zo was kwam die psychopaat binnen en op een zeer dwingende manier je toe willen eigenen zodat er bijna geen ontsnappen mogelijk is. Anderen begrepen het niet ook al doen ze nog zo gek. Je werd er moedeloos van je kon niks meer en het leek wel alsof je in een gevangenis terecht gekomen was. Als ik mijn verhaal deed dan was het alsof men mij verward vond en noemde. Ik kreeg van het G.G.Z. labels als paranoide schizofrenie .Er werd nooit naar hun aandeel als oorzaak aangewezen. Het lijkt wel alsof je van de wereld bent en alsof de er wereld grauw en kleurloos uitziet. Je kunt geen kant meer op en lijkt wel te zijn verdwaald in een doolhof of in de rimboe. Hoe kom je hier uit en maar denken en machteloos stond je er tegen over. Je dacht ik ga naar mensa of zoiets wie weet dat die nog verbanden kunnen zien wat er niet aan deugt. Je komt in een vlucht vecht modus terecht oftewel flight or fight modus. Dit werkt verlammend want wat je ook doet alles schijnt te mislukken of niet goed te werken. Wat je eerst goed kon kun je nu niet meer. Bij de meest eenvoudige dingen lukt het je niet meer om dat voor elkaar te krijgen. Concentreren valt niet mee en het voelt dat er meestal ruis is of een stoorzender waardoor je weer van de gedachten afgehaald wordt. Het is zo dat ze zelf op zoek moeten naar informatie op internet. Niet alle boeken lenen zich voor zelfherkenning want dat zijn meestal van die theotetische boeken die zijn geschreven door wetenschappers en observandi met casussen. Dan gaat het om mensen die tegen de lamp gelopen zijn zoals Dutroux en van die bekende daders waar je ooit wel eens over hebt gehoord. dan klinkt het alsof het van veraf bestaat Vooral dat niemand je gelooft omdat het zo extreem is en niet normaal. iedereen gaat er van uit dat menigeen normaal is en vergelijken hun met normaal omdat ze zich naar de buitenkant toe normaal gedragen valt dit niet op. Mensen die met hun in klinieken werken en in de gevangenis. 20 % zou in de gevangenis verblijven. Zodra mensen die ervaring hebben hier mee hier over gaan schrijven is het alsof ze jouw verhaal vertellen en dan vallen alle kwartjes op hun plaats en herkenning is er direct.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required