Als één plus één drie wordt en de astrologie van relaties | Renaer&Zainea

Als één plus één drie wordt en de astrologie van relaties

een plus een

Als twee mensen samen komen, ontstaat een relatie.
Een relatie, goed of slecht, is een verbinding tussen 2 individuen.
Je hebt vriendschappelijke relaties, mentor-leerling relaties, ouder-kind relaties, samenwerkingen maar ook romantische relaties, seksuele relaties en natuurlijk ook … ingewikkelde relaties.
Een relatie tussen twee mensen is een vast gegeven, eenmaal ontstaan is het zeer moeilijk om eraan te sleutelen. Heb jij opgemerkt hoe je verandert zodra je in een relatie bent met iemand?
Iemand kan het beste in jou naar boven halen en een ander persoon haalt je het bloed van onder je nagels.
Elk mens heeft een unieke signatuur, noem het energiepatroon. Er zijn meerdere manieren om dit patroon te interpreteren. Ik werk vanuit astrologie.
Als iemand bij mij komt voor een astrologisch consult, maak ik voor deze persoon zijn geboortehoroscoop. Deze bereken ik op basis van zijn geboortedatum, geboorte-uur en geboorteplaats.
De geboortehoroscoop is uniek, tenzij twee mensen op dezelfde plaats en hetzelfde uur geboren zijn, maar alsnog, als er een aantal minuten verschil is tussen hun geboortes,  hebben we te maken met twee verschillende horoscopen. En zelfs al zijn de horoscopen precies dezelfde, elk individu zal zijn horoscoop anders uitleven. Hoe dat exact gebeurt, hangt samen met zijn bewustzijnsniveau, gender, socialisatie en zijn vrije wil.
Als twee mensen een relatie krijgen, ontstaat er een derde partij, een entiteit – die in feite het energiepatroon van die relatie vertegenwoordigt. En dit is wanneer één plus één drie wordt. Deze relatie heeft een eigen horoscoop, die het potentieel en de behoefte van de betreffende relatie aangeeft. De horoscoop van een relatie bereken ik aan de hand van de geboortegegevens van beide partners. Deze derde entiteit die geboren is vanuit twee mensen heeft zijn eigen karakter, zijn vermogen, zijn conflicten en evolueert in tijd en ruimte, net als levende wezens.
Wat ik mooi vind aan astrologie is dat het een instrument is dat het mogelijk maakt om een relatie tussen twee mensen inzichtelijk te maken.
Op deze manier kan ik de partners helpen, om elkaar beter te begrijpen – zeker wanneer er conflicten ontstaan.
Ik zie hoe belangrijk het is voor mensen om inzicht te krijgen in hun relatie met iemand, zelfs nadat de werkelijke relatie door een breuk of door overlijden niet meer verder kan. Maar ook voor ouders die hun kind willen begrijpen en steun zoeken in zijn opvoeding, of voor personen die elkaar meer willen begrijpen om zo dichter tot elkaar te groeien.
Een relatie is niet zomaar een toevallig gegeven. Mensen ontmoeten elkaar met een reden – meestal is dat wederzijdse groei. Maar soms is het ook om van elkaar iets te leren of iets af te sluiten.
Een relatiehoroscoop geeft inzicht in het karmisch doel van een relatie – en dit is waar astrologie zich overtreft.

Reacties

Reactie

Iets leren en iets afsluiten. Dit is mooi.
Ik moest die man ontmoeten, ik heb die man leren kennen 6 jaar lang, ik heb heel veel kunnen leren en ik ben nu ''iets'' aan het afsluiten.
Hij noemde mij 'buurvrouw' op een feestje met vrienden.
Door me zo te noemen, bewees hij mij een grote dienst.
De nacht erop kreeg ik in mijn droom, visite van mijn overleden vriend, (+2011).
Ik mocht hem nog niet levend ontmoeten in mijn droom. NU WEL.
De liefde die door mij ging, die nacht met die schoudertik in mijn droom, was zo intens, zo echt. Ik zag hem en ik voelde hem. Ik was zo gelukkig. Patrick is terug. Levend en wel.
En dan het besef. Het is een droom.
Raar maar die droom was zo echt en gaf me kracht.
Het gaf me de kracht om door te zetten en de weg in te slaan die ik bezig ben. De weg is geen mooie, idylische weg met veel bloemen en groen, neen.
Het werd in deze huidige relatie een koude winterse kouterbaan, verlaten en leeg. De dieren op stal, alles binnen. Ik mag niets aandacht geven... en op dat baantje staat op het einde een hekje. Eens het hekje voorbij kom je ergens anders terecht (ik weet nog niet wat het gaat worden). Maar eens het hekje voorbij is ook mijn huidige relatie gedaan.
Ik loop dan alleen verder. Ik hoop dat mijn weg er eentje zal zijn met weilanden, paarden, koeien, honden en katten. Ze zullen allemaal welkom zijn op mijn weg. Om me te vergezellen.
Dat gezelschap is me nu meer waard dan ooit.
Kwam die ene droom en ging het licht weer branden, mijn hart ging anders slaan.
Klinkt allemaal verward maar ik geloof in de liefde.
En die liefde die ik ooit had is niet meer. Om die liefde wellen mijn tranen op.
Ik mis hem. Om zijn kinderlijke vingertjes in de linkerhand, Die linkerhand die me tikte in mijn droom op mijn schouder. Ik mis hem om zijn kuiltjes in zijn ronde gelaat, om zijn kleine afgesleten tandjes, om zijn schalkse glimlach, om dezelfde muziekliefde die we deelden. Ik mis hem voor dat zalige ritme die hij gaf aan mijn leven. Ik mis hem zijn 'is de koffie al gereed' en zijn 'is er geen koekske?'
Klinkt allemaal zo verward... is een momentopname. Ik lees normaal wat ik schrijf nog eventjes na. Nu niet, komt gewoon recht uit mij.
Lieve groet, Marina

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required