Parttime ouders | Renaer&Zainea

Parttime ouders

kaft parttime oudersDit boek gaat over co-ouderschap als ‘de heilige koe’ van de westerse samenleving, een samenleving die scheidende koppels in het ‘gedeelde ouderschap’ duwt en geen rekening houdt met de kinderen die op den duur verloren raken tussen de huizen van hun ouders zonder een vaste bodem onder hun voeten
Het simpele feit dat er anno 2013 enkele mannen zichzelf als ‘part-time daddy’ beschouwen, impliceert ook dat er een heleboel ‘part-time moms’ rondlopen in dit land. En dit terwijl parttime ouderschap in feite niet bestaat want men is dat volledig of helemaal niet.

Het boek gaat in op de situatie van een nieuw samengesteld gezin dat op zoek is naar evenwicht binnen de opgelegde structuur van het co-ouderschap.
Het is een zoektocht van twee ouders die zich zorgen maken over het welzijn van hun kinderen en ontdekken dat er geen juridische wegen bestaan om de ‘heilige koe’ van de Nederlandse samenleving in twijfel te trekken.
Geen enkele ouder mag eenzijdig het ‘gelijkwaardig ouderschap’ in twijfel trekken, want daar staan talrijke middelen van rechtswege tegenover en er zijn vele risico’s aan verbonden.
Het boek gaat over Nederland anno 2013, een land dat ouders die geen verantwoording willen afleggen voor hun ouderschap uit de wind zet, en ouders die wél verantwoording willen afleggen voor hun ouderschap monddood maakt. En dit terwijl het een basaal recht is van een ouder om in dialoog te kunnen gaan met de andere ouder. Iets wat door de ‘wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding’ niet langer mogelijk wordt gemaakt. Want pas daar waarover een wet zich buigt, kunnen in haar schaduw onrechtmatigheden kiemen.

Klik hier voor een inkijkexemplaar.

Je kan bij ons het boek aankopen, en indien je dat wil kunnen we het voor jou ook signeren.
Het boek kost 14,95 euro (+ 4,55 euro verzendkosten voor België en Nederland). Betalen kan enkel via overschrijving.
Je kan het boek bestellen door jouw adres en naam te versturen naar info@renaer-zainea.com.
Indien je het boek gesigneerd wil toegestuurd krijgen, geef dat dan ook even aan.
We zullen jou dan de betalingsinstructies terugmailen. (We merken dat onze e-mails vaak in de SPAM belanden, dus check ook jouw SPAM.)

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required