Kinderen ontwikkelen zich tot light-psychopaten | Renaer&Zainea

Kinderen ontwikkelen zich tot light-psychopaten

jongeLP

Op dit moment begint in onze samenleving langzaam door te sijpelen dat we met een heleboel psychopaten zitten die onder de radar kunnen blijven, sociaal super aangepast zijn, maar die meestal onopgemerkt een psychische ravage aanbrengen onder mensen waarmee ze verbonden zijn.
Een light-psychopaat kan zo in zijn eentje honderden mensen psychisch zwaar destabiliseren, denken we bijvoorbeeld aan de vriendelijke en immer beleefde directeur van de zeer gewaardeerde welzijnsorganisatie waar honderd mensen werken, en je weet dat deze organisatie elke dag tientallen van zijn werknemers psychisch gebroken naar huis stuurt.
Dat is trouwens vandaag al een realiteit in veel organisaties.
Maar dat is iets wat fijntjes onder de radar wordt gehouden door deze immer vriendelijke directeur die mede door zijn machtspositie alle problemen onder de mat veegt, iedereen bespeelt en de psychisch meest stabiele medewerkers met zachte hand naar de uitgang leidt: ontslag met de glimlach.

Nu, dat vijf tot tien procent van de volwassenen in onze samenleving light-psychopaten zijn, is op zich al een immens taboe.
Maar wat nog een groter taboe is - en waar niemand tot op heden durft naar kijken - is de volgende vraag: “Hoe worden deze vijf tot tien procent volwassenen een light-psychopaat?”
Op dit moment doen we collectief alsof deze volwassenen plóts light-psychopaten zijn geworden, “deus ex machina”: God die op aarde neerdaalt en deze mensen omtovert in duivels.
Dat is dus niet zo.
Ook de idee dat deze mensen zo geboren worden, is zelfs geen leuke fabel.
Deze volwassen light-psychopaten zijn ooit psychisch gezonde kinderen geweest die zich mentaal geassocieerd hebben met deze destructieve energie.
Laten we daarover ook niet kinderachtig doen: deze volwassen light-psychopaten hebben als kind ooit velen male de keuze gemaakt voor deze destructieve energie, en zijn door deze vele keuzes zich gaan associëren met deze energie, en op een dag was de laatste keuze diegene die hen onherroepelijk deed veranderen in een volwassen light-psychopaat.  

Maar waren wij als volwassenen op het moment dat die kinderen opgroeiden en hun destructieve keuzes maken???
Helaas tot nu toe vaak nergens.
En vaak stimuleren we als ouders, opvoeders en betrokkenen bij deze kinderen hun gestoorde keuzes en doen we alsof alles “super” loopt met deze jongeren.    

In onze praktijk zien we de laatste heel veel ouders die plots beseffen dat ze kinderen hebben van 16-17-18 jaar die zich volop aan het ontwikkelen zijn tot een volwassen light-psychopaat. En dan is het alle hens aan dek om deze jongeren nog op het rechte pad te brengen.
Maar helaas is dat op deze leeftijd niet altijd meer mogelijk, zeker niet als ze bijna volwassen zijn en financieel op hun eigen benen kunnen staan. 

Maar hier blijft het niet bij.
We zien de laatste tijd ook dat dergelijke jongeren in staat zijn om rond hen op school een ware psychische ravage aan te richten: klasgenootjes die door hun manipulatief gedrag psychisch instabiel worden, leerkrachten die er omwille van hun destructief gedrag onder door gaan, maar ook totale scholen die door één kind worden ontregeld. 
Pure horror.

Het positieve is dat we met RenaerZainea deze zaken in het vizier hebben, en we dus ook de jongeren kunnen helpen die op weg zijn naar een carrière als light-psychopaat.
En dat is waar het ons om te doen is: deze jongeren begeleiden om hen terug te brengen naar een gezond psychisch leven.

Reacties

Reactie

Ben van mening dat bepaalde psychologische kenmerken al van bij de geboorte meekomen, enja als je ze als kind ziet "strugglen" besef je vaak niet waarom bepaald gedrag al sterk aanwezig is.. Dit is mijn bescheiden mening..

Reactie

Wij zitten volop in zo'n storm, met als extra gegeven dat de vader, mijn ex, er een is. Ik laveer voortdurend tussen mijn zoon is nog te redden' en 'mijn zoon is niet meer te redden'. Wat kan ik nog doen?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required