Light-psychopathie: een ziekte van de spirit | Renaer&Zainea

Light-psychopathie: een ziekte van de spirit

ziekte van de spirit

Als we een mens zouden vergelijken met een brandende lamp, dan is zijn lichaam de lamp zelf, zijn psyché is de elektriciteit die de lamp doet branden en zijn spirit is het licht dat schijnt.

De mens is gezond wanneer deze drie delen – lichaam, psyché en spirit – in samenhang tot elkaar en in evenwicht aanwezig zijn. Neem de lamp bijvoorbeeld. Geef ze teveel stroom en ze zal uiteenspatten. Geef ze te weinig stroom en ze zal niet kunnen branden.

Net zoals bij een lamp is het geheel van een mens groter dan de som der delen. Het ene kan niet functioneren zonder het andere.

Mensen zijn als brandende lampen en ze doen wat ze het best kunnen – hun licht verspreiden in de wereld. Dit licht zal ik bezieling noemen en is de bron van authenticiteit die uit elk mens naar buiten stroomt.

Anders dan bij het licht van een lamp is bij een mens de spirit niet direct zichtbaar, alhoewel dit goed voelbaar is in iemands persoonlijkheid, karakter en emoties. De intensiteit van de verbinding met de spirit is direct gerelateerd aan de motivatie en de bezieling van deze persoon.

Maar er bestaan ook lampen die een zwartlicht verspreiden. Dit zwartlicht is een afwezigheid van licht en we kunnen dat het best vergelijken met een zwart gat uit het heelal dat een zeer sterke zuigkracht heeft naar het licht van anderen. Dit zijn de light-psychopaten.

De meeste light-psychopaten zijn zo geworden door zeer traumatische ervaringen in hun jeugd, meestal zijn ze gebroken door een light-psychopate ouder. Door aanhoudende psychische en emotionele mishandeling, zal het kind, dat overgeleverd is aan een light-psychopaat, de verbinding met zijn spirit verliezen. Dit is een overlevingsmechanisme en is onomkeerbaar. Hij word spirit-ziek en is de volgende light-psychopaat in de rij.

Ik weet dat elk gezond mens medelijden zal hebben met zo iemand. En dat is het moeilijkste deel in het omgaan met een light-psychopaat. Als meevoelende mens, voel je de pijn van de andere, de trauma’s die hij/zij moest doorstaan als kind. Je wil iets voor hem/haar doen, je wil hem helpen, je wil zo iemand helpen genezen. En dit is het moment waarop je je grenzen laat verslappen en de light-psychopaat binnen laat.

Ik wil je vragen om dat vooral niet te doen! Je verkeert anders in een groot gevaar om een prooi te worden van deze light-psychopaat.

Light-psychopaten parasiteren energetisch op andere mensen. Zij hebben geen verbinding met hun eigen lichtbron, ze teren op het licht van anderen.

Een relatie met een light-psychopaat is uiterst destructief.
Heb compassie met hem, maar hou afstand en blijf alert!

Wij hebben een on-line test samengesteld op basis van 21 kenmerken van de light-psychopaat. Doe de test hier!

Reacties

Reactie

Ben hier in geinteresserd. heb net zelf een einde kunnen maken aan een 2.5 jarige relatie met zo'n man. . Een man met adhd (dat tot daaraantoe) doch had al vlug door dat hij ook narcistische neigingen heeft. Iemand die zonder moeite liegt en bedriegt. Die echter heel charmant overkomt, iedereen helpt.. ik zou zeggen iemand die om liefde smeekt. Als kind werd hij op 12 jarige leeftijd in een internaat gestoken, don boco in Kortrijk bij de paters. Volgens hem vond hij dat niet erg;..doch uit alles blijkt het omgekeerde. Een heel vermoeiend persoon... doch ik voelde me zeer aangetrokken door zijn energie. Hij is 75, weegt 55 kg en huppelt door het leven als een 16 jarige. Doch ook iemand die 100 projecten heeft die niet geréaliseerd worden (veel beloven;..doet de zotten geloven) zoiets. Zijn vrouw stierf en binnen het jaar had hij al een vriendin die zelfmoord pleegde. Toen hij mij leerde kennen had hij nog een relatie met een 25 jarig jongere vrouw. Zoals die man kan liegen etc... om bang van te worden. Heb heel veel emotionele energie in die man gestoken, maar nu ben ik leeg en geef het toe... heb zelfs nog een beetje compassie met hem -( doch dat mag NIET) Ik moet volhouden want anders ga ik er ook aan kapot.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required