Over seksualiteit en relaties | Renaer&Zainea

Over seksualiteit en relaties

seksualiteit en relatiesWij leven in een wereld vol tegenstrijdigheden: van familiale en maatschappelijke verplichtingen tot persoonlijke dromen en verlangens. Hier tussenin  bevindt zich de mens, balancerend tussen deze twee extremen. Gaat men voor zichzelf of leeft men voor de anderen? Kiest men voor liefde of voor de status?

Maar waarom is liefde zo belangrijk in onze levens? Wat maakt dat alles uiteindelijk gereduceerd wordt tot het welbevinden van ons hart?

Je zou verbaasd zijn, maar ondanks al onze materiële, sociale en maatschappelijke verplichtingen, is er maar één iets dat er echt toe doet voor een mens: de aangelegenheden van zijn hart. Liefde, daar doet men het voor: wanneer de relatie tussen een man en een vrouw (of welke gender ook) seksueel is, wordt dit ook een zaak van het hart.

Velen hebben getracht seksualiteit en hart gescheiden te houden. Het lijkt alsof sommigen hier misschien in slagen, maar daar moeten wij jullie in teleurstellen: het is maar schijn. Seksualiteit en liefde gaan hand in hand, het een kan niet zonder het andere. De mensen die beweren dat ze dit wel kunnen, zijn geblokkeerd en meestal is er iets mis met hun hart: het is zo gekwetst dat het geen liefde meer aankan. Dan verliest seks zijn initiële bedoeling, want het zal jullie even verbazen, maar seks is niets anders dan een uitwisseling van energieën tussen twee individu’s. Door de liefde te bevrijden, ontvangt men energie en laat men energie achter bij de andere. Initieel is dit bedoeld als een verbinding tussen twee harten. Daarom is seks alles behalve vrijblijvend!

En dan hebben we allerlei soorten relaties: liefdevolle relaties, passionele relaties, relaties die uitgedoofd zijn, afstandelijke relaties, relaties met veel pijn en het onvermogen om erover te kunnen communiceren. Als een van de partners pijn in zijn hart draagt, zal de seksualiteit ook niet floreren. Maar hoe we het ook draaien of keren: seksualiteit is het begin en het einde van een relatie. Jouw relatie staat of valt hiermee. Het is jullie fundament!  Je kan misschien goed communiceren met elkaar, zonder een gezonde seksualiteit ben je niets meer dan goede vrienden.

Seksualiteit lijkt in het begin vanzelfsprekend maar is op lange termijn het moeilijkste om onbezoedeld te behouden.
Wij trainen en coachen mensen die zoeken naar diepgang, verbinding en intimiteit in hun relatie.
Voor geïnteresseerden: stuur ons jouw gegevens zodat we jou kunnen contacteren. Je kan ons mailen naar info@renaer-zainea.com

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required