Social media: het speelterrein van de light-psychopaat | Renaer&Zainea

Social media: het speelterrein van de light-psychopaat

social media

Leven met een LP heeft iets van het leven van een dubbelspion: je zit vast in tegenstrijdige krachtvelden en je wil enkel jezelf staande houden. Je vecht voor je gezond verstand, je vecht voor je veiligheid, en als je kinderen hebt, vecht je allereerst voor hen.

Als je met een LP te maken hebt, leef je in wezen een dubbel leven. Aan de buitenkant normaal, niet te veel laten zien van je echte drama, van binnenuit altijd op je hoede, altijd oplettend wat je zegt en hoe je het zegt.

Ik hoop tenminste dat je je bewust bent van dit allemaal en ook dat je weet dat je moet zwijgen - ook al wil je zo graag het beestje bij naam noemen. Vele prooien van LP’s verliezen kostbare tijd en energie in de poging hun LP te ontmaskeren. Ze zeggen te veel, ze praten in verschillende kringen en alles wat ze doen is in wezen de LP in hun kaarten laten kijken.

Net zoals in de spionage gaat het hier over informatie, want kennis is macht. Het beste speelterrein voor de LP zijn de communicatiekanalen. En we komen hier op het onderwerp van dit artikel: de social media. Niet enkel de social media, maar al de media en alle communicatiemiddelen…

Woon je nog samen met de LP, weet dan dat hij al je wachtwoorden in bezit heeft. Verander onmiddellijk jouw wachtwoorden en maak er een gewoonte van om deze zo vaak mogelijk te veranderen. Kies geen bekende wachtwoorden zoals geboortedatums, de namen van je kinderen etc. Beveilig je smartphone, je voicemail.  Verwijder telkens je browser-geschiedenis en alle tijdelijke bestanden van je computer. Geef de LP geen kans!

Wees zeer voorzichtig met social media. Denk goed na wat je post. Een LP kan tussen de lijnen lezen. Hij kan de zaken met elkaar verbinden en je op die manier een stap voor zijn. Als je een exit-strategie hebt, hou die vertrouwelijk, praat hier met niemand over behalve met jouw vertrouwenspersoon. Als je hierover praat, doe dat buitenshuis, niet via telefoon of media. Wees altijd op je hoede voor opnameapparatuur, als je nog in hetzelfde huis met je LP woont.

Als je niet meer in hetzelfde huis met je LP woont of je fysiek in veiligheid bent, blokkeer dan jouw LP op social media. Je moet dan ook zijn familie, gezamenlijke vrienden en al de mensen blokkeren waardoor hij toegang zou kunnen krijgen tot jouw profielpagina.

Stel je profiel in op ‘enkel vrienden’, dus post voor een periode geen openbare berichten. Als je nog in een juridisch verhaal zit met jouw LP, moet je ervoor zorgen dat hij  geen ‘bewijzen’ over jou kan verzamelen.  Geef hem geen stok om jou te slaan.

Weet dat een LP jou altijd juridisch kan en zal vervolgen als hem dat goed uitkomt. Je kan daarom jouw verhaal nooit openbaar maken zolang jouw LP leeft.

Wees zeer voorzichtig wie je accepteert als ‘vriend’ via social media. Een vals profiel is zo gemaakt en jouw LP kan zich daar achter verschuilen. Hij kan je stimuleren om dingen te schrijven of door te sturen. Als je iemand niet in levende lijve hebt ontmoet, is het beter om geen vertrouwelijke dingen te vertellen.

Wees voorzichtig met wat je post in groepen, ook al zijn deze groepen geheim of verborgen. Jouw LP kan onder een valse naam in dezelfde groep zitten.

Laat je onder geen enkele omstandigheid door jouw LP mee trekken in ‘beladen’ gesprekken via FB of andere media. Indien je met hem nog moet communiceren, hou  je het bij praktische en informatieve zaken. Geen emoties, geen insinuaties! Alles wat je zegt of schrijft, kan en zal tegen jou gebruikt worden!

Wij hebben een on-line test samengesteld op basis van 21 kenmerken van de light-psychopaat. Doe de test hier!

Reacties

Reactie

Inderdaad...
Ik weiger bewust contactverzoeken van mensen waarvan ik weet dat ze regelmatig contact hebben met haar.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required